“Verbijsterend dat dit je kan overkomen”

   

Uriliftsoap: “het is verbijsterend dat dit je kan overkomen”

Door de nieuwsredactie  RTV Utrecht· geplaatst: donderdag 17 december 2015, 11:34 uur | update: 12:40 uur

AMERSFOORT – De Amersfoortse ondernemers Paula Bouwer en Lisette de Jong zijn “heel erg blij” dat ze een schadevergoeding krijgen van de gemeente Amersfoort. De Raad van State oordeelde woensdag dat hun horecagelegenheid Queens ruim 45.000 euro krijgt.

“We zijn heel erg blij dat we gelijk hebben gekregen en dat de jarenlange strijd aan het licht heeft gebracht dat ten onrechte schade is ontstaan,” stellen de moeder en dochter in een reactie op de uitspraak. De hoge rechter acht het bewezen dat de gemeentelijke urilift op hun terras overlast gaf en daarmee omzet kostte.

PRINCIPEKWESTIE
Volgens de ondernemers is de zaak uiteindelijk ook een pricipekwestie geworden. “Dat is geen compensatie voor de schade die we hebben geleden, maar het is meer een tegemoetkoming. Het was mij erom te doen dat de werkwijze van de gemeente onder de loep zou worden genomen.”

“Gemeentelijke afdelingshoofden kleineerden ons en behandelden ons niet zoals andere ondernemers,” aldus de twee vrouwen. “Het heeft ons heel veel energie gekost. We hadden er een heel ander idee over hoe het is om hier ondernemer te zijn. Wat ons is overkomen is verbijsterend.”

REACTIE GEMEENTE
De gemeente Amersfoort respecteert de uitspraak van de Raad van State. “Wat ons betreft is het dossier hiermee gesloten. Het positieve aan de uitspraak is dat er een einde komt aan een jarenlange procedure. We vertrouwen erop dat deze uitpraak duidelijkheid, rust en ruimte biedt voor alle betrokken partijen om de aandacht op de toekomst te richten.”Gefeliciteerd Queens eindelijk gerechtigheid en genoegdoening! De gemeente gaat dit niet leuk vinden, want ze kunnen niet tegen hun verlies. Dus volgen er mogelijk binnenkort extra inspecties. Plotseling blijkt er iets mis te zijn met een vergunninkje of een vliegje….doen ze in Rusland ook altijd.

stan uit Utrecht | 17-12-2015 11:26 uur  

Gefeliciteerd dames. Een terechte toewijzing lijkt mij. Het leek verdacht veel op ondernemertje pesten en dat is nu eigenlijk ook bevestigd.

Atheistus uit Amersfoort | 17-12-2015 11:12 uur  
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s