Queens heeft recht op schade bepaalt Raad van State

Uitspraak Raad van State tussenvonnis

 

image (2)

e

Pop up terras Lange Voorhout Den Haag

Pop up terras Lange Voorhout Den Haag

Uitspraak Raad van State zitting 23 juni hoger beroep Queens versus Gemeente Amersfoort planschade procedure

De Raad van State heeft op 23 oktober 2013 uitspraak gedaan naar aanleiding van een rechtbankzitting waarin Queens Amersfoort de schade van de uriliftplaatsing middels een planschade procedure wil ontvangen.

De Raad van State heeft hiermee het collegebesluit, het rapport van de SAOZ, en de eerdere uitspraak van de rechtbank Utrecht verworpen. De planschadewet wordt door deze uitspraak aangepast.

In 2008 is er een planschade verzoek ingediend door Queens omdat er een urilift op het terras werd geplaatst. De Gemeente Amersfoort heeft de vergunningen aangehouden, niet tijdig verstrekt, om de mogelijkheid te kunnen behouden om alsnog geen vergunningen te verstrekken. Ook wilde zij hiermee voorkomen dat er tot een schadevergoeding zou moeten worden overgegaan.

De planschade procedure is in 2010 aangevangen. Daarbij is het bureau SAOZ ingeschakeld. Contra-expertise van Queens heeft uitgewezen dat er ten onrechte een afwijzing heeft plaatsgevonden. Tijdens de rechtbankzitting kwam ook naar voren dat SAOZ vermeld had dat de urilift 5 meter naast het terras stond.

Drie rechters hebben de kwestie onderzocht. Zij zijn tot de conclusie dat de schade voor Queens wel degelijk voor vergoeding in aanmerking komt. Queens krijgt 6 weken de tijd om de schade nader te onderbouwen.

De Raad van State zal na 16 weken vaststellen wat de schade van Queens geweest is.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s