Raadslid PvdA Ramon Smits Alvarez vermist

Prominent en invloedrijke PvdA’er verdwenen sinds 10 oktober 2013

Sinds 10 oktober 2013 is Ramon Smits Alvarez vermist. Hij is kandidaat lijsttrekker voor de PvdA in Amersfoort en is op raadselachtige wijze in het niets opgelost. De stemming voor een nieuwe lijsttrekker zou deze week plaatsvinden en is uitgesteld vanwege zijn verdwijning.

Er zijn 4 kandidaten.

Smits Alvarez en Queens

Dhr Ramon Smits Alvarez heeft veel voor ons betekend. Aanvankelijk heeft hij Queens juist erg  veel tegengewerkt toen wij contact met hem zochten. Hij had zijn oor te luister gelegd bij de ambtenaren op het stadhuis over de kwestie urilift op ons terras.  Volgens de ambtenaren waren wij op de hoogte van de komst van de urilift. En bovendien zouden de kosten van verplaatsing te hoog zijn, nl. 40.000 euro. Deze raadsinformatie bleek misleidend en onjuist te zijn, maar hij leek het wel te geloven en handelde daar ook naar. Hij en de PvdA waren tegen de verplaatsing bij de eerste motie in 2010 om deze redenen. (De urilift verplaatsen kostte in Bunschoten 2000 euro en via Urilift BV 5.000 euro en uiteraard waren wij niet op de hoogte van de komst van een urilift. Nogal cruciaal voor een horeca ondernemer een openbaar toilet voor je voordeur, voor je hotel en op je terras). Er vonden regelmatig gesprekken plaats in Queens over onze situatie. Wij vertelden hem ook dat het voor ons prive grote invloed had deze hele situatie. Wij hadden ons spaargeld al verloren, we hadden bijna geen inkomen en we werden voortdurend achtervolgd door de deurwaarder van de Gemeente (en andere deurwaarders).

Wij hebben een stevig gesprek met hem hierover gevoerd en hem gevraagd waarom hij wel naar de ambtenaren luisterde, en niet bij ons naar de feiten wilde kijken. Die leken ons het meest relevant voor besluitvorming.

Hoe is de besluitvorming rond de urilift tot stand gekomen? Is Queens hierbij geinformeerd of betrokken als belanghebbende?

Voor hem werd het duidelijk dat er geen onderzoek gedaan was op het Stadhuis naar de besluitvorming rondom de urilift. Hier zit wat ons betreft de crux van het verhaal. De urilift is er geplaatst, willens en wetens, zonder met ons rekening te houden.. En toen eenmaal de ‘fout’ ontdekt was, moest dit natuurlijk niet ongedaan worden gemaakt. Dat zou gezichtsverlies zijn en bovendien wat is nou een ondernemer voor een stad?

Is de Gemeente begaan met de ontstane situatie?

De Gemeente gaat erg ver in het vergroten van haar mogelijkheden om onze bedrijfsvoering te blokkeren. Wij krijgen onze vergunningen niet en er wordt gedreigd dat we ze nooit zullen krijgen. We hebben ons bedrijf in samenwerking en in overleg met de Gemeente gestart. Het pand pas aangekocht na overleg met het Stadhuis. Hoe is het mogelijk dat de Gemeente zover kan gaan dat een fout op een ondernemer afgewenteld moet worden.

Moties vanaf 2010

De eerste motie over verplaatsing winnen we dankzij hulp van D66. De motie wordt echter niet uitgevoerd.  De Burgerpartij en VVD blijven ons gelukkig steunen,terwijl D66  ons laat vallen (als Mirjam Barendregt wethouder wordt. Het college is tegen uitvoering van de motie (waarom weten wij niet, maar wethouder Mirjam Barendregt en wethouder Ben Stoelinga steunen ons zeker niet, integendeel).

Dhr. Smits Alvarez en dhr van Muilekom luisteren echt naar de feiten. Zij stellen er veel vragen over en bij de hoorzitting blijkt dat er grondig onderzoek is gedaan door de PvdA leden. Dhr. Smits Alvarez ondervraagt dhr. Stoelinga tijdens een hoorzitting. Hieruit blijkt dat wij niet op de hoogte konden zijn van de komst van een urilift. Er waren nl geen stukken te vinden hierover, ondanks dat dit als argument van de Gemeente herhaaldelijk werd ingebracht. ‘Wij wisten ervan, dus we moesten niet zeuren’..

Dankzij deze kritische vragen en – houding is bijna de gehele PvdA fractie overtuigd. Op een stem na, krijgen we een ja van alle raadsleden.

De motie wordt opnieuw gewonnen, dankzij het feit dat er op het laatst de Gemeente ruime tijd wordt gegund om de urilift te verplaatsen. Ze hebben ons uiteindelijk nog 16 maanden laten wachten erop.

De situatie met dhr. Stoelinga als wethouder, samenwerkend met Mirjam Barendregt, zorgt voor grote botsingen in het college. Wij weten niet waarom er nooit onderzoek werd verricht. We hebben hier jarenlang op aangedrongen, ook bij twee burgemeesters en twee gemeentesecretarissen, bij alle gemeenteraadsleden en bij alle leden van het college. Geen onderzoek, tot op de dag van vandaag niet!

Politiek in Amersfoort

Wat weet dhr. Smits Alvarez? Waarom is hij vertrokken met de noorderzon? Hij was zo ontzettend gemotiveerd om de stad te verbeteren. Het was zijn levenswerk. Hij doorzag de politieke verhoudingen en zag dat de kans er was om de PvdA in de coalitie te krijgen, nadat het college was gevallen. Eindelijk was de PvdA weer terug aan het toneel. De Burgerpartij was door alle consternatie rondom o.a. de urilift en de botsing tussen wethouder en partijleden nog maar met een lid vertegenwoordigd en niet meer in de coalitie.

De VVD/PvdA lijkt een vruchtbare samenwerking. Er worden spijkers met koppen geslagen en er verandert veel in korte tijd.

Het is moeilijk om het politieke spelletje mee te spelen in Amersfoort, hebben wij ervaren. En tijdrovend! Ramon wilde graag een rol spelen aan het politieke toneel en deed daar heel veel voor.

Vermissing

Ramon, het ga je goed.. Hopelijk ben je ergens veilig aangeland, misschien bij familie in Spanje. Bedenk je dat je toch beter bij je gezin kunt zijn. Misschien werd de spanning je teveel en had je het gevoel dat je niet genoeg gewaardeerd werd. Dat weten we natuurlijk niet.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s