“De Urilift staat op de goede plek” – na afloop van motie IV: Wethouder Stoelinga; ‘De Lift deel 2?

Weer een leuk filmpje van Sjef Bode op het stadhuis na afloop van de met 20-16 voor aangenomen motie in november 2010. Wethouder Stoelinga geeft aan dat er twee opties zijn: A: de genomen standpunt van het college dat de urilift op de goede plek staat wordt vastgehouden, optie B: de urilift moet verplaatst worden, maar dan moet er rekening gehouden worden met een termijn van 10 maanden tot 17 maanden. Waarom? er moet weer een bouwvergunning aangevraagd worden (is niet noodzakelijk en niet gedaan).

Dhr. Stoelinga geeft ook aan dat wij als koper nalatig zijn geweest en geen onderzoek hebben gedaan. Uiteraard hebben we dit wel gedaan. Er staat niets in het koopcontract hierover, we hebben maanden vooraf gesprekken gevoerd met ambtenaren over een bestemmingswijziging (vanaf januari 2007), een aanvraag Wet Openbaarheid Bestuur over de totstandkoming van de Urilift en de publicaties vooraf zijn van december 2007, en de makelaar weet van niets. Ook nu in 2013 is het nog steeds niet duidelijk hoe de beslissing tot stand gekomen is om de urilift op ons terras te plaatsen. Wel vonden we in het dossier een situatietekening dat de buren eigenlijk dit terras hadden gewild. Destijds bij navraag bij de buren of zij wisten van de komst van de urilift zei de buurman ‘ik vond het prima, als het maar niet op mijn terras was’.

De vierde optie wordt aangenomen! Binnen een reele en redelijke termijn moet de urilift verplaatst worden is de opdracht. Het zal uiteindelijk nog 15 maanden duren. En er zal nog een ‘raadspeiling’ plaatsvinden in 2011 om alsnog te pogen de verplaatsing niet te realiseren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s