Motie aangenomen september 2010 met 19-17 voor.. ! Helaas Pim van de Berg heeft per ongeluk voor gestemd, terwijl hij tegen had willen stemmen

In september 2010 gaan de VVD en BP samen de Uriliftproblemen opnieuw aankaarten. Achter de schermen is het een heel gevecht om voldoende voorstemmers te krijgen. We zetten alles op alles en informeren anoniem alle raadsleden met alle informatie om ze te overtuigen dat hier echt iets niet klopt. Informatie wordt bijgevoegd in de hoop dat raadsleden er toch goed naar willen kijken. Groen Links komt langs en wil een onderzoek voorstellen, maar bedenkt zich toch later. Want er zijn belangrijkere dingen in de stad. (Groen Links zit in het college: Sebastiaan van ’t Erve heeft zich toen hij raadslid was in een mail meelevend getoond. Toen hij in het college zat, is hij dit merkwaardig genoeg, helemaal vergeten). Groen Links is nu dus tegen. Ook D66, die de eerste motie steunde, is nu opeens ook tegen. Er doet zich een partijdiscipline uitspraak voor. Iedereen van D66 moet de wethouder Mirjam Barendregt steunen in het college, en ze besluiten opeens allemaal tegen te stemmen. Het wordt spannend. Moeten wij dit allemaal snappen als burger/ondernemer? Misschien snapt u het als lezer en kunt u ons helpen dit mysterie te ontrafelen.

Hoe dan ook.. er moet opnieuw gestemd worden.. De angst slaat weer toe.

Urilift-soap gaat door vanwege stemsysteem
HOTELTERRASSEN 518 0
Er is nog steeds gedoe over de urilift op het terras van hotel-restaurant Queens in Amersfoort.

In de raadvergadering van vorige week dinsdag stemde een nipte meerderheid (19-17) vóór verplaatsing van het verzinkbare urinoir op het terras van hotel-restaurant Queens. Later gaf één van de raadsleden aan toch anders gestemd te willen hebben, maar zei dat hij zijn stem niet meer kon wijzigen.

De raad maakt sinds kort gebruik van een elektronisch stemsysteem dat niet feilloos blijkt te werken. Door een fout in het systeem leek het er vorige week op dat het urinoir toch verplaatst zou worden.

De stemmen kwamen uit op 19-17, maar raadslid Pim van den Berg gaf aan anders gestemd te willen hebben. Zijn verkeerd uitgebrachte stem kon niet meer gecorrigeerd worden.

De fout kan worden hersteld door opnieuw te stemmen over de urilift. Als de gemeenteraad zich opnieuw uitspreekt over de motie, moet het eerdere besluit worden ingetrokken.

Wat er gebeurd met het nieuwe elektronische stemsysteem is nog onduidelijk. Voorlopig wordt het ‘op proef’ gebruikt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s